0

Peeling & Ansigtsscrub

En peeling har til formål at fjerne døde hudceller og forny, så huden nemmere kan absorbere efterfølgende hudpleje. Peeling er et must i forhold til en komplet hudplejerutine. Brug et peeling-produkt en eller to gange om ugen, og følg op med en ansigtsmaske der er tilpasset din hudtype eller dit specifikke behov. Er du usikker på, hvilken hudtype du har? Prøv vores hudanalyse!


Peeling & Ansigtsscrub

En peeling har til formål at fjerne døde hudceller og forny, så huden nemmere kan absorbere efterfølgende hudpleje. Peeling er et must i forhold til en komplet hudplejerutine. Brug et peeling-produkt en eller to gange om ugen, og følg op med en ansigtsmaske der er tilpasset din hudtype eller dit specifikke behov. Er du usikker på, hvilken hudtype du har? Prøv vores hudanalyse!

151 Produkter

Hvad er peeling?

En peeling eller ansigtsscrub, som det også kaldes, har til formål at fjerne døde hudceller og forny, så huden nemmere kan absorbere efterfølgende hudplejeprodukter. Peeling er et must for i forhold til en komplet hudplejerutine. Brug et peeling-produkt en eller to gange om ugen, og følg op med en ansigtsmaske der er tilpasset din hudtype eller dit specifikke behov. Husk altid at bruge solbeskyttelse, da huden bliver ekstra følsom efter peeling. Er du usikker på, hvilken hudtype du har? Prøv vores hudanalyse! En peeling eksfolierer huden. Det vil sige, at den fjerner gamle hudceller, og efterlader dig med en ren og klar hud, glød, samt en mere jævn hudoverflade. Ved hjælp af en peeling kan du modvirke tilstoppede porer og få bugt med mange andre hudproblemer såsom akne, bumser, ujævn hudstruktur og tørhed. Der findes flere forskellige typer af peeling: kornpeeling, enzympeeling, multipeeling, peelingpads eller syrepeeling. Vælg din peeling efter behov eller smag.

 

Mekanisk peeling

En klassiker - den mekaniske peeling, også kaldet kornpeeling, består af små mikrokorn ofte af naturlige ingredienser. Denne peeling masseres forsigtigt ind i ansigtet med fingrene, og skylles herefter af med vand. Denne type af peeling er velegnet til en grovere hudtype, der ikke er alt for følsom.

 

Enzympeeling

Til forskel fra kornpeeling er enzympeeling en anden type peeling, som du ikke skal massere ind i huden, men i stedet lader virke på huden, og så klarer den selv jobbet. Enzympeelingen indeholder ofte frugtenzymer, der skånsomt eksfolierer huden. En sådan peeling skal påføres på en rengjort hud med fingrene. Enzympeelingen arbejder i dybden og virker eksfolierende. Denne type af peeling er velegnet til en mere følsom hud.

 

Multipeeling

Der findes også såkaldte multipeelinger, som kombinerer kornpeeling med enzymer og/eller syrer. Her opnår du en dobbeltvirkende effekt, da en multipeeling polerer huden med mikrokorn, samtidig som den bruger syrer med henblik på at arbejde sig dybere ned i huden.

 

Peeling pads

Noget der er utroligt nemt og smart er peeling i form af pads. Perfekt til dem der ønsker en effektiv, nem og enkelt måde at eksfoliere huden på. Denne type af peelingpad stryges hen over ansigtet, og så er det klappet og klart! Ideel at have med på rejsen, eller når du ønsker en hurtig peeling, men kun har en smule tid til rådighed.

 

Kemiskpeeling / Syrepeeling

En syrepeeling eller en kemiskpeeling, som det også kaldes, anvender sig af milde syrer - og der findes selvfølgelig en syretype, som passer til lige din hudtype! Måske har du hørt tale om de forskellige syrer: AHA-syre, BHA-syre og PHA-syre?

 

AHA syre

AHA-syre ekstraheres fra sukker fra forskellige planter og har eksfolierende egenskaber, samtidig som den tilfører fugt til huden. Dette er måske en af de mest almindelige syrer i dagens hudpleje. I modsætning til BHA-syrer er AHA-syrer vandopløselige. De giver en mild, men effektiv eksfoliering. AHA-syren fornyer huden, og gør det nemmere for efterfølgende produkter at trænge ind i huden. Hudoverfladen bliver glattere, samtidig som en træt og grå hud forsvinder. Læs mere om de mest almindelige AHA-syrer nedenfor.

 

Citronsyre / Citric Acid

Citronsyre ekstraheres fra citrusfrugter og bruges primært i små mængder med henblik på at justere pH-værdien i hudplejeproduktet for at forhindre, at det bliver for alkalisk.

 

Glykolsyre / Glycolic Acid

Glykolsyre er den mindste af alle AHA-syrer - men måske også den bedste. Glykolsyren har små molekyler, der hurtigt og effektivt trænger ind i huden. De fjerner effektivt døde hudceller, samtidig som tørre hudområder reduceres og tørhedslinjer minimeres. Mest velegnet til en hud med akne, pigmentpletter, rynker og tørhed.

 

Mandelsyre / Mandelic Acid

Mandelsyre er en effektiv AHA-syre, som har større molekyler end glykolsyre, og er derfor ikke ligeså kraftig. Mandelsyre trænger langsommere ind i huden end glykolsyre, og er derfor også velegnet til en mere følsom hudtype. Vær dog opmærksom på at mandelsyre er lysfølsomt, og skal derfor ikke stå i direkte sollys. Bruges ofte til behandling af tør hud eller hud der er blevet beskadiget af UV-stråler.

 

Mælkesyre/ Lactic Acid

Præcis som glykolsyre indgår mælkesyre i gruppen af AHA-syrer. Mælkesyre er en af hudplejens mest populære AHA-syrer. En kraftfuld ingrediens der kan modvirke akne, bumser, rynker og for tidlig aldring. Denne syre eksfolierer huden, samtidig som den genfugter. Mælkesyre er mildere og tilfører mere fugt end glykolsyre. Mælkesyre ekstraheres fra mælk, frugt, grøntsager og andre planter. Er velegnet til en lidt mere følsom hud. Efterlader dig med en ren og klar hud, og hjælper desuden med at gøre pigmenteringer lysere.

 

Vinsyre / Tartaric Acid

Vinsyre er en AHA-syre med antioxidative funktioner. Vinsyre findes i mange planter, frugter og bær, herunder druer og tamarinder, som er en af de vigtigste syrer i vin.

 

Æblesyre / Malic Acid

Æblesyre er en AHA-syre der er ekstraheret fra umodne frugter, og denne syre er også naturligt til stede i vores kroppe. Æblesyren består af større molekyler end for eksempel glykolsyren, og er derfor velegnet til en mere følsom hud på grund af den langsommere og mere milde eksfoliering.

 

BHA syre / Beta Hydroxy Acid

BHA-syre opløser fedtet i huden og åbner porerne. Til forskel fra AHA-syre er BHA-syre fedtopløselig, og har derfor lettere ved at trænge igennem porerne. Denne syre er velegnet til dem, der lider af akne, hudorme og tilstoppede porer, og så har den desuden en beroligende og antiinflammatorisk effekt. Den passer til dem med en følsom hud, pigmenteringer eller en ujævn hud.

 

Salicylsyre / Salicylic Acid

Salicylsyre er en multifunktionel BHA-syre, der behandler flere akne-relaterede årsager. Dens primære funktion er at eksfoliere og forny huden. Eftersom salicylsyre er i stand til at opløse tilstoppede porer, og desuden eksfolierer inde i porerne såvel som på hudoverfladen, er den særlig effektiv i forhold til at modvirke akne-udbrud samt hvide- og sorte hudorme. Salicylsyre har desuden også en antiinflammatorisk og beroligende effekt. Er velegnet til en hud med akne, bumser og tilstoppede porer.

 

PHA syre

PHA-syre kan sammenlignes med AHA-syre, men har andre egenskaber, og er ikke så ’irriterende’ for en følsom hud. PHA-syre er mildere, trænger ikke så dybt ned i huden, og er derfor velegnet til en mere følsom hud eller en hud med rosacea. Denne syre tilfører desuden mere fugt end andre syrer.

 

I vores sortiment her på NordicFeel kan du finde peeling og ansigtsscrub fra markedets førende varemærker for ansigtspleje. Du kan købe produkter, der indgår i serier og herved matche disse med resten af din hudpleje, eller finde en separat peeling eller scrub, som passer til lige dine behov. Præcis som med andre ansigtsplejeprodukter så kan du også købe peeling og ansigtsscrub, der er fremstillet med henblik på at behandle specifikke problemer såsom hudorme, akne, rynker og fine linjer, samt pigmenteringer. Men selv dem, der ikke har et specifikt hudproblem i dag, har også gavn af at pleje huden for at forhindre fremtidige problemer.

Produktet er lagt i varekurven