Kategorier
Filter

Dameparfume

528 Produkter i kategorien Dameparfume

Den rette parfume får dig til at føle dig både feminin, smuk og speciel. Få ting udtrykker din personlighed så klart som en duft. Duften er et af menneskets stærkeste sanser, og vi reagerer med kroppen, når vi opfatter en dejlig duft. Det kan skabe en øjeblikkelig tiltrækning, endda før man har set den person, som bærer duften. Dufte er omgivet af en aura, der afspejler personlighed, tiltrækningskraft og luksus. Nogle vælger én enkelt duft, som repræsenterer personligheden, mens andre skifter duft efter humør og anledning. Mange anvender typisk en lettere duft om sommeren og en anden i vinterperioden. Tag endelig et kig her på NordicFeel og vælg blandt alle vores forskelligartede og dejlige dufte fra de bedste modehuse.

Vis alt Vis mindre

Hvad er topnoter, hjertenoter og basisnoter?

Topnoter, hjertenoter og basisnoter er byggestenene i en duft. Hver duft indeholder disse tre noter, og de definerer, hvordan noterne fremstår hen over tid. Som du sikkert har bemærket, kan en duft ændre karakter, jo længere tid du bærer den. Det er de forskellige duftnoter, der udvikler sig. Dét, der afgør, om du kan lide en duft eller ej, er, hvordan noterne kombineres med hinanden, og hvor i parfumen de er placeret - i top-, hjerte- eller basisnoten. Topnoten er den første duft, der fremtræder. Den er flygtig og forsvinder ret hurtigt. Den er tydeligst efter 10-15 minutter. Efter denne periode aftager topnoten, og de andre noter tager over. Topnoten består ofte af lette noter såsom citrus, mandarin, Ylang Ylang og bergamot. Hjertenoten er, som navnet indikerer, duftens hjerte og kerne. Den udvikler sig efter 20-60 minutter. Det er her, du finder ud af, om duften er noget for dig. For at hjertenoten kan nå at udvikle sig, anbefales det derfor, at du bærer duften i et stykke tid. Når du køber en duft, er det altså hjertenoten, du skal fokusere på, når du foretager dit endelige valg. Læs på dine yndlingsdufte, hvilke hjertenoter indeholder, og så har du noget konkret at gå ud fra, hvis du skal ud at finde en ny duft. Når en duft beskrives som frisk, orientalsk, blomsteragtig og træagtig, er det ofte hjertenoten, man taler om. Ved herredufte anvender man gerne lime, citron og grapefrugt, mens man til kvinder ofte anvender blomsterdufte, såsom jasmin, gardenia og rose. Patchouli anvendes i de dufte, der bliver beskrevet som "pudderagtige". Basisnoten anes efter et par timer, og den kan også blive på huden i flere dage. I basisnoterne anvendes der ofte tungere dufte, såsom sandeltræ og ceder, men også tørrede græsstyper og moskus.

 

Hvad er forskellen på Eau de Parfume (EDP ) og Eau de Toilet (EDT)?

De forskellige navne indikerer duftens koncentration. Jo højere den procentuelle duftkoncentrat er, desto mere dufter den. Den bliver derfor også længere på huden. De højere duftkoncentrater er også årsagen til, at parfumer og EDP er dyrere end de andre alternativer.

 

Duftkoncentrat:

• Parfume: 15-30%

• Eau de Parfume (EDP): 10-15%

• Eau de Toilette (EDT): 10%

• Eau de Cologne (EDC): 5%

 

Hvor lang tid holder min parfume?

En parfume kan holde sig i lang tid takket vare alkoholen i væsken. Ofte flere år. Den bør dog ikke udsættes for sollys, varme eller ilt. Opbevar derfor ikke parfumen under det varme lys i badeværelset.